Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Остаточно: Одеського суддю засудили на 9 років ув’язнення за хабарництво

7 грудня, Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити в силі вирок ВАКС відносно судді Господарського суду Одеської області Павла Меденцева. Його засуджено до 9 років позбавлення волі за отримання хабаря в розмірі 570 000 гривень. Затримано суддю було ще у 2014 році. Весь цей час суддя переховується від слідства.

Перший вирок Вищого антикорупційного суду щодо Павла Меденцева був винесений в жовтні 2020 року. Суддя переховувався від слідства, тож антикорсуд заочно засудив його до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. В лютому 2021 року цей вирок був затверджений ухвалою Апеляційної палати ВАКС.

Сьогодні ж Верховний Суд остаточно поставив крапку у цій справі. Заслухавши доводи обох сторін, судді ВС підтримали позицію прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури та відмовили стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг. 

«Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та Касаційний кримінальний суд визнали вказану особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України (в редакції на час вчинення злочину) та призначили покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться у повідомленні пресслужби САП.

Читайте також: Нардеп мстився одеському кафе, але отримав вирок за корупцію

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір