Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині ексчиновник за 2,4 мільйона ремонтуватиме укриття для дітей

Фонтанська сільрада на Одещині заплатить 2,4 мільйона гривень за ремонт підвального приміщення школи. Як з’ясувала журналістка «Антикорупційного виміру», чиновники підписали договір напряму з фірмою колишнього посадовця ДАБІ в Одеській області.

В грудні на порталі публічних закупівель Prozorro було опубліковано договір, укладений ще 21 листопада між Управлінням освіти Фонтанської сільської ради Одеського району та компанією ТОВ «Проф Груп». Відповідно до цієї закупівлі, компанія має виконати капітальний ремонт підвального приміщення, розташованого в будівлі Олександрівського закладу загальної середньої освіти за адресою: с. Олександрівка, вул. Одеська, 2. Надалі цей підвал будуть використовувати як «напористіше укриття» під час повітряних тривог.

Зауважимо, що закупівлю проводили без використання електронної системи. Тобто чиновники самі вирішили, з ким хочуть укласти договір. Вартість робіт по капремонту, відповідно до договору, склала 2 435 711,58 гривні. Виконати їх підрядник зобов’язаний до 31 грудня 2022 року.

Директором і одночасно власником компанії ТОВ «Проф Груп» є Станіслав Борисович Гайворонський. В минулому він обіймав посаду заступника директора департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області та був начальником відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури в Одеській області.

Зазначимо, що розпорядники бюджетних коштів на Одещині полюбляють віддавати підряди на ремонти укриттів фігурантам кримінальних справ, колишнім чиновникам та сумнівним ФОПам. Про це ви можете детальніше почитати в матеріалах “Антикорупційного виміру”: 

На Одещині капремонти укриттів в дитячих закладах довірили “дрібній хуліганці”

Укриття в закладах освіти Одещини: Чиновники віддають ремонти фігурантам кримінальних проваджень

На укриття Одещини витратили майже 70 мільйонів гривень за 3 місяці: як оплачувався кошторис

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір