Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська облрада заплатить 15,3 млн «новонародженій» фірмі донецького регіонала

Управління з майнових справ Одеської обласної ради підписало дві угоди з капремонту укриттів з новоствореною фірмою ТОВ «А-ПРО-ГРУП». Журналістка «Антикорупційного виміру» з’ясувала, що компанія належить чоловікові депутатки ВРУ від партії «Слуга Народу». Сам власник компанії у минулому був депутатом Донецької облради від «Партії Регіонів» та керував одним з її осередків.

Згідно з даними порталу публічних закупівель Prozorro, Управління з майнових відносин Одеської обласної ради 6 грудня опублікувало закупівлю послуг з капремонту укриття Болградської гімназії ім. Г.С. Раковського, розташованої в місті Болград на площі 28-го Червня. Вартість робіт склала 5,17 млн грн.

Пізніше, 15 грудня, те ж управління опублікувало закупівлю робіт з капремонту захисної споруди для Одеського обласного комунального підприємства «Видавництво Чорномор’я», розташованого за на площі Бориса Дерев’янка в Одесі. На неї з бюджету буде витрачено 10,17 млн грн.

В обох цих випадках чиновники облради проводили закупівлі без використання електронних систем. Тобто вони домовлялися і підписували угоди з ким їм хочеться і як їм хочеться. Тож підряди дісталися нікому не відомій фірмі ТОВ «А-ПРО-ГРУП».

Зареєстровано цю компанію було в Києві три місяці тому, у вересні 2022 року. Відповідно даних з аналітичної платформи YouControl, керівником «А-ПРО-ГРУП» значиться Мамука Месхі з окупованої Донеччини. ЗМІ пов’язують його з такою собі Ніною Бондаренко, яка “засвітилася” в розслідуванні «Insider» про пригоди Павла Губарєва. Месхі також згадується в минулорічному розслідуванні про тендерні махінації компаній з оточення нардепа від ОПЗЖ Максима Єфімова. 

Однак цікавішим все ж таки виявився власник «А-ПРО-ГРУП». Ним є донецький бізнесмен Григорій Рєпін з міста Чистякове (раніше Торез). У часи Януковича він володів там шахтою “Похила”. Наразі у нього є компанії, зареєстровані в Донецьку, Києві, Запоріжжі, Одесі та Севастополі. Крім того, його фірма ТОВ «Схід Карбон ЛТД» “спалилася” на незаконному видобутку вугілля на Донбасі.

Дружина бізнесмена — Елла Рєпіна — діюча депутатка Верховної ради. Пройшла вона за списком партії «Слуга народу». Аналітики ГО «Антикорупційний штаб» викрили її на лобіюванні інтересів тютюнових компаній.

Сам же Григорій Рєпін у 2006-2012 роках був помічником нардепа від «Партії Регіонів» Віктора Турманова. За даними ЦВК у 2010 році Рєпіна ще й було обрано депутатом Донецької обласної ради від тієї ж партії Януковича. Доречі, у своєму рідному місті Торез Рєпін очолював партійний осередок.

Попри весь цей бекграунд, Рєпіну пощастило і він знайшов нове джерело прибутку на Одещині.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір