Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Слідство щодо посадовців порту “Южний”, які “перестаралися” з нарахуванням собі зарплат, завершене

НАБУ і САП завершили слідство у справі про заволодіння грошима ДП «МТП «Южний». Матеріали справи відкрито. Нагадаємо, йдеться про розслідування за підозрою трьох посадовців у заволодінні понад 1,3 млн грн.

Як зазначила пресслужба НАБУ, попри обмеження, встановлені законом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

У САП додають, що до махінації з зарплатами вдалися виконувач обов’язків директора; головний бухгалтер та заступник директора ДП «МТП «Южний» (посади вказані на момент вчинення злочину).  

“У ході досудового слідства встановлено, що у квітні — серпні 2020 року виконувач обов’язків директора державного підприємства за попередньою змовою з групою осіб, а саме з головним бухгалтером та заступником директора з правових та майнових питань та за їх пособництва, умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного особистого збагачення, забезпечив зайве нарахування собі та подальшу виплату заробітної плати понад встановлені законом обмеження”, – йдеться в повідомленні. 

Дії в.о. директора кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а головного бухгалтера та заступника директора за ч. 5 ст. 27, ч. 5 с. 191 КК України. 

Раніше ми повідомляли, що ВАКС відмовився відстороняти директора морського порту на Одещині. До цього НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір