Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На благоустрої скверу в Одесі розікрали півмільйона гривень: Кого підозрюють

Керівника підприємства, що здійснювало роботи з благоустрою скверу ім. Плохого в Суворовському районі Одеси, судитимуть за завдання державі збитків у розмірі 500 тисяч гривень. На розгляді у суді також перебуває обвинувальний акт стосовно інженера технагляду Управління капітального будівництва Одеської міської ради, що мав проконтролювати виконання підрядником робіт. 

Як повідомили в прокуратурі, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

“Слідством встановлено, що наприкінці 2021 року керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту елементів благоустрою скверу ім. Плохого в Суворовському районі. Він вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок підрядної організації майже півмільйона гривень бюджетних коштів”, — йдеться в повідомленні. 

Договір було укладено на суму у майже 800 тисяч гривень. У сквері мали улаштувати пішохідну стежку з тротуарної плитки із бордюрним камінням, та встановити 10 лавок для відпочинку. Проте, згідно з висновком експертизи, пішохідна стежка з тротуарної плитки улаштована не в повному обсязі, а лавки для відпочинку взагалі відсутні.

Для відшкодування шкоди, завданої державі, прокуратурою пред’явлений позов.

За даними порталу “Prozorro”, сквер ремонтувала фірма ТЕХНОСЕРВІС ЗП. Сума оплати за договором склала 798 557,51. Керівником і власником фірми є Олександр Волчанов. Фірма брала участь тільки в закупівлях Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Цікаво, що на благоустрій того ж самого скверу ім. Плохого в Суворовському районі фірма у лютому 2022 року додатково отримала додатково ще 606 700 гривень. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

  1. […] Раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала, що за даними правоохоронців на благоустрої скверу в Одесі розікрали півмільйона гривень. Дізнайтесь, кого підозрюють. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір