Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Енергоатом» придбав кабелі за завищеними цінами в одеського підприємства

«НАЕК «Енергоатом» 29 грудня уклав угоду на постачання кабелів на суму в 33 мільйони гривень – ціни на деякі види продукції, зазначені в угоді, завищені у 1,5-2 рази. Купують у компанії ексдепутатів.

На закупівлю звернули увагу журналісти видання «Наші гроші».  Як з’ясувало видання, на торги заявився лише один учасник ТОВ «Торговий дім Одеського кабельного заводу «Одескабель».

Покупець у тендерному оголошенні на порталі «Прозорро» вказав, що бажає купити 98 різних видів кабелів та проводів. При цьому в найбільшому лоті цього тендеру були змішані кабелі, які в Україні виготовляють різні виробники – «Завод «Приват-кабель», «Інтеркабель-Київ», «Завод Південкабель», «Гал-Кат».

ТОВ «Торговий дім Одеського кабельного заводу «Одескабель» зголосилося поставити продукцію всіх зазначиних виробників та власну. 

Перевірка цін показала значне завищення цін у порівнянні з ринковими. Так, наприклад, 11% контракту припадає на кабель ВВГнг-LS 1х150. Його замовили по 1522 грн за метр. Тоді як у відкритих джерелах багато пропозицій цього кабелю по вдвічі нижчій ціні в районі 700 гривень.

Ще більша частка контракту, 20%, припадає на кабель ВВГнг-FRLS 4х35-0,66. Його замовили по 2311 гривень за метр. У відкритих джерелах є пропозиції такого кабелю у півтора раза дешевше. А аналогічні кабелі ВВГнгд 4х35 зі схожими характеристиками коштують ще вдвічі дешевше.

ТОВ «Торговий дім Одеського кабельного заводу «Одескабель» належить родинам екс-депутата Одеської облради Дмитра Іоргачова та Миколи Меркулова. Вони раніше входили до рейтингу найбагатших одеситів за версією «Forbes». «Енергоатом» очолює Петро Котін.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір