Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині поліція розслідує розтрату 4,95 млн на ремонті стадіону

Одеська поліція запідозрила посадовців Нерубайської сільради та їхніх підрядників у зловживанні владою, а також привласненні, розтраті бюджетних коштів під час будівництва стадіону Холоднобалківської школи. Попередньо заподіяні збитки сягли 4 946 680 грн.

Мова йде про капітальний ремонт стадіону Холоднобалківського академічного ліцею № 3 в селі Холодна Балка, по вулиці Шкільна, 15. Роботи виконувала ТОВ «Строй Імперія». Технаглядом займався ФОП Олександр Педос. Вартість робіт склала 9 588 397 грн. 

Відносно начальника Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради Лілії Гапоненко відкрито справу про зловживання службовим становищем в інтересах ТОВ «Строй Імперія». Слідчі вважають, що чиновниця прийняла у фірми завідомо підроблені акти виконаних робіт. Крім того, правоохоронці знайшли факт розтрати майна громади.

«При цьому не дивлячись на те, що роботи виконані поверхнево, за завищеною ціною, що призвело фактично до безпідставного виділення з бюджету громади грошових коштів у сумі 4 946 680,67 грн та призвело до істотної завдання шкоди мешканцям с. Холодна Балка Одеського району Одеської області, які могли безпідставно перераховані грошові кошти використати на потреби села, що призвело до тяжких наслідків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», — вказано в рішенні суду.

Керівництво фірми «Строй Імперія» слідчі підозрюють у привласненні коштів за попередньою змовою. Відомо, що правоохоронці наразі перевіряють якість робіт та чи всі вони були виконані підрядником. Вважають, що чиновники та інженер з технагляду за роботами допомогли фірмі нажитися на бюджеті.

Також було виявлено, що підрядник вніс в акти виконаних робіт відомості про використання під час будівництва 4578 м2 штучної трави для футбольних полів та 1900 м з’єднувальної стрічки. От тільки цього не було передбачено в договорі та кошторисній документації. Слідчий зазначає, що це призвело до витрат бюджетних коштів, сума яких на теперішній час встановлюється.

«На теперішній час установлено, що будівельні роботи на об’єкті виконані неякісно, із завищенням вартості виконаних робіт, що підтверджується фотозображеннями зробленими 20.09.2022 року, які долучені до матеріалів вказаного вище кримінального провадження», — зазначено в матеріалах справи. 
Нещодавно слідчий суддя Біляївського районного суду частково задовольнив клопотання слідчого і дозволив провести огляд стадіону. Відмітимо, що при цьому  суддя не надав дозволу на огляд прилеглих територій, залучення експерта та витребування документів, пов’язаних зі справою.

Читайте також: На Одещині чиновники роздавали контрафактну тушонку і ховали борошно по шкільних спортзалах

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір