Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фігуранту справи табору «Вікторія» довірили ремонти укриттів

Житлово-комунальне господарство Чорноморської селищної ради без конкурсу віддало 5 контрактів з ремонту укриттів фірмі ТОВ «Південь-Строй». За даними ЗМІ, ця компанія причетна до розкрадань під час будівництва табору «Вікторія». Темпи, якими підрядник нібито ремонтував укриття, викликають подив.  

Згідно з інформацією з порталу Prozorro, чиновники ЖКГ в смт Чорноморське в Лиманському районі з листопада минулого року підписали 5 угод з компанією ТОВ «Південь-Строй». Директором і власником цієї фірми є Сергій Воробйов. Загальна вартість цих договорів склала більше ніж 14,7 млн грн. Закупівлі проводилися без використання електронної системи, тож вирішували, хто отримає підряди, чиновники за закритими дверима.

Договори, про яки йде мова, стосуються капітальних ремонтів та облаштування споруд цивільного захисту (укриттів), а саме:

  • Підвалу в житловому будинку №4 по вул. Олімпійська, селі Гвардійське за 2,1 млн грн; 
  • Підвалу в житловому будинку №40 по вул. Гвардійська, смт  Чорноморське, за 2,3 млн грн;  
  • Підвалу в житловому будинку №2 по вул. Сонячна, смт Чорноморське за 4,27 млн грн; 
  • Підвалу в житловому будинку №38 по вул. Гвардійська, смт Чорноморське за 3,16 млн грн; 
  • Підвалу в житловому будинку №1 по вул. Сонячна, смт Чорноморське за 2,9 млн грн.  

За інформацією наших колег з «Радіо Свобода», цю фірму було залучено до схеми з розкрадання коштів під час будівництва сумнозвісного дитячого табору «Вікторія» в Одесі. 

Журналісти зазначають, що компанія «Південь-Строй» значилась субпідрядником фірми «Стройсоцстандартрозвиток». Остання будувала дерев’яні корпуси дитячого табору. Ті самі, в яких під час пожежі загинуло троє дітей у 2017 році.

В матеріалах кримінального провадження відносно директора «Стройсоцстандартрозвиток» Станіслава Чернишова слідчі вказують на завищення вартості робіт. В результаті підозрюваний привласнив 1,7 мільйона гривень бюджетних коштів та виконав роботу неякісно. При чому «домалювати» ціни підозрюваному вдалося саме завдяки залученню субпідрядника – фірми «Південь-Строй».

Зауважимо, що «Південь-Строй» Сергія Воробйова є «улюбленцем» чиновників Житлово-комунального господарства в смт Чорноморське. Фірма отримала від них найбільшу кількість підрядів в порівнянні з іншими. На цей час нам відомо про 23 угоди сума яких перевищила вже 16 млн грн. Однак більшість коштів фірма заробила саме на ремонтах укриттів –  14,7 млн грн. І в жодному з випадків у неї не було конкурентів.

Цікаво, що в житловому будинку №38 по вул. Гвардійська, смт Чорноморське, згідно з даними порталу  Prozorro, фірма виконала капітальний ремонт за кілька мільйонів за 29 календарних днів. 

В житловому будинку №1 по вул. Сонячна, смт Чорноморське капремонт нібито виконано протягом місяця.  В житловому будинку №2 по вул. Сонячна, смт Чорноморське – капремонт за 12 днів. В інших двох будинках – за 4 місяці. 

Зауважимо, що згідно з документами, які фірма подавала на відкриті торги у серпні минулого року, вона має 14 робітників. З них троє – це директор та інженери. Тобто, 5 капітальних ремонтів виконало 11 людей. І три укриття ці 11 осіб встигли капітально відремонтувати протягам менш ніж одного місяця.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір