Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд відправив чиновницю, підозрювану в корупції, під нічний домашній арешт

Миколаївський районний суд Одеської області відправив під нічний домашній арешт чиновницю Державної міграційної служби України. Посадову особу підозрюють в скоєнні тяжкого злочину, однак рішення про відсторонення її від посади в судовому реєстрі немає. Прокуратура і суд вирішили, що саме нічний домашній арешт не дасть жінці знищити чи підробити докази, вплинути на свідків, або в інший спосіб завадити розслідуванню, яке триває вже другий рік. 

Відповідно до тексту судової ухвали, кримінальне провадження щодо посадової особи розпочате 31.05.2021. Підозрюваній інкримінують ч. 3 ст. 368 КК України, тобто прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, у разі коли предметом діяння була неправомірна вигода у великому розмірі. Або йшлося про діяння вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.  

В обґрунтування клопотання щодо обрання запобіжного заходу прокурор зазначив, що особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, за вчинення якого, законом передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обійняти певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Правопорушення належить до категорії тяжких злочинів. І в матеріалах кримінального провадження наявні обставини, що дають достатні підстави вважати наявність ризиків, що обвинувачена може знищити чи підробити речі і документи, які мають суттєве значення; незаконно впливати на свідків в даному кримінальному провадженні або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. 

За даними єдиного реєстру судових справ, обвинувачуваною по цій справі є Голтян Алла Олександрівна. 

За даними сайту Державної міграційної служби України, Алла Голтян є завідувачкою Миколаївського районного сектору Міграційної служби Одеської області. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір