Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Працівниця ліцею на Одещині начебто вимагала 2000 доларів за сприяння у вступі до закладу

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту майстру виробничого навчання Державного навчального закладу «Іллічівський професійний судноремонтний ліцей». Жінку звинувачують у тому, що вона обіцяла посприяти вступу до навчального закладу за хабар у розмірі 2000 доларів США. 

Як свідчить текст Ухвали Суворовського районного суду, уродженка міста Одеси, що обіймає посаду майстра виробничого навчання Державного навчального закладу «Іллічівський професійний судноремонтний ліцей», є підозрюваною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди). 

Слідчі з’ясували, що на початку листопада минулого року до ліцею прибув дехто бажаючий вступити до навчального закладу. Перебуваючи у приміщенні навчального закладу він зустрів особу, яка представилась майстром, сказано в документі. Почувши про бажання вступити до їх закладу, пані майстерка повідомила про те, що зможе охочому вчитися допомогти. Також майстерка повідомила про необхідність зустрітись в іншому місці з метою обговорення деталей зарахування та навчання у закладі, з цією метою надала номер телефону для подальшого зв`язку.

Пізніше потенційний ліцеїст та майстерка зустрілися на подвір’ї ліцею. Співробітниця навчального закладу сказала, що зможе допомогти з зарахуванням до ліцею поза межами добору та у подальшому навчанні шляхом впливу на керівництво закладу, оскільки навчальний процес вже розпочато, а всі рішення щодо зарахування до закладу приймаються керівництвом закладу шляхом винесення відповідного наказу. 

«Також, ОСОБА_4 діючи умисно, з метою власного збагачення, висунула вимогу за вказані дії надати їй неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США, на що ОСОБА_7 зазначив останній, що повідомить про прийняте рішення трохи пізніше. Крім того, ОСОБА_4 повідомила про те, що у разі згоди з її вимогою, ОСОБА_7 необхідно буде надати їй документи, необхідні для зарахування, перелік яких повідомила, та грошові кошти у вище зазначеній сумі для початку процесу зарахування», — зазначається в тексті ухвали суду.

Чоловік передав працівниці ліцею документи та 500 доларів. Пізніше, вона повідомила йому, про нібито зарахування до навчального закладу. Особи домовилися про зустріч, майстерка віддала довідку про зарахування, а чоловік передав їй ще 500 доларів. Решту суми пообіцяв віддати на початку 2023 року. 11 січня поточного року він здійснив свою обіцянку і віддав жінці ще 100 доларів США. 

В документі не вказано, як саме і в який момент жінку було викрито. Однак, їй вже повідомлено про підозру. Документу, в якому б йшлося по відсторонення її від посади немає. Правоохоронці, які просили суд про домашній арешт, наполягали на тому, що жінка може впливати на свідків. Суд вирішив, що вона не зможе цього робити і заважати слідству, якщо тримати її вдома вночі. 

Раніше ми повідомляли, що суд відправив чиновницю, підозрювану в корупції, під нічний домашній арешт.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір