Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Затримано митника: Правоохоронці вважають, що інспектор на Одещині хотів обкласти «даниною» гуманітарку

Повідомлення про підозру отримав державний інспектор відділу митного оформлення одного з митних постів Одеської митниці. За даними правоохоронців, посадовець хотів отримувати хабаря за кожну машину з гуманітарною допомогою для українських захисників, що завозив один з благодійних фондів. 

Наразі митнику закидають вимагання та одержання 1200 доларів США неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України), повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

«За даними слідства, інспектор вимагав від представника Благодійного фонду хабар за вплив на свого колегу – службовця іншого митного посту щодо не створення співробітниками митниці штучних перешкод при митному оформленні гуманітарної допомоги для українських захисників. Співробітник митниці зазначив, що такі його «послуги» вартуватимуть від 500 до 700 доларів США за кожний автомобіль з вантажем. При цьому представник Фонду повинен був завчасно повідомляти його про час проїзду та перелік вантажу»,  — йдеться в повідомленні.

Під час отриманні другої частини хабаря митника було затримано. Вирішується витання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. 

Раніше повідомлялося, що за даними СБУ, на днопоглиблювальних роботах в порту на Одещині розікрали 90 мільйонів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір