Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

БЕБ та СБУ «накрили» конвертаційний центр з «філією» в Одесі

Детективи Бюро економічної безпеки спільно з СБУ припинили діяльність конвертаційного центру. За даними правоохоронців, обороти центру сягали 600 мільйонів гривень. 

Група осіб організувала діяльність конвертаційного центру в 4 регіонах України, зокрема в Київській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. Було проведено 14 обшуків в місцях, де центр надавав послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку та криптовалюту, а також мінімізації податкових зобов’язань в сфері інвестицій і валютних операцій. 

За даними слідства, до складу організації входило більш як 30 товариств. За останні місяці «роботи» центру обіг становив близько 600 млн грн. Організатор, як вважають правоохоронці, з початку повномасштабної війни з рф переховується в ОАЕ.    

Під час обшуків було виявлено та вилучено готівки на суму у 165 мільйонів гривень, зокрема 3,4 млн доларів США, близько 600 тис. євро та 1,9 млн грн. Також правоохоронці вилучили 220 печаток підприємств з ознаками фіктивності, офшорних компаній, банківських установ, документи, які підтверджують зайняття протиправною діяльністю, комп’ютерну техніку та магнітні носії. Слідство триває.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір