Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Повернення державі майна санаторію «Куяльник»: Що по кримінальній справі?

Одеська обласна прокуратура повідомляє про перемогу у судовому процесі та повернення у державну власність майна об’єднання санаторно-курортних закладів на курорті «Куяльник». Вартість повернутого майна оцінюють у майже мільярд гривень. 

«У суді прокурор довів, що підприємство протиправно оформило право власності на приміщення санаторію площею понад 100 000 м кв. Прокурори звернулися до суду, проте у задоволенні позову прокурора було відмовлено. Південно-західний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове рішення, яким визнав незаконними та скасував рішення реєстраторів, визнав право власності за державою в особі Фонду державного майна України», — йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що прокуратура забезпечує виконання рішення суду. 

Тим часом з документів у єдиному реєстрі судових справ відомо, що у кримінальному провадженні, яке стосується вимагання хабаря посадовою особою (заступником Голови правління ПрАТ «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ») за можливість купівлі двох санаторіїв, один з яких Клінічний санаторій ім. Пирогова на курорті «Куяльник», обвинувальний акт вже було скеровано до суду. Суд почав розгляд справи. 

Адвокат обвинуваченого вимагав повернути обвинувальний акт прокуратурі для конкретизації фактичних обставин. Суд відмовив адвокату захисту та призначив наступне засідання на 31 січня 2023 року. 

З попередніх судових документів відомо, що заступник Голови правління ПрАТ «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ» обвинувачується в вимаганні хабаря в розмірі 1 мільйон гривень за прийняття позитивного рішення щодо відчуження нерухомого майна. Майно, про яке йдеться — це Клінічний санаторій ім. Пирогова та Санаторій «Дніпровський». 

Питання купівлі санаторіїв з посадовцем обговорював представник ТОВ «Подол Сервіс». Санаторій м. Пирогова на Куяльнику за даними ухвали планували віддати в довгострокову оренду з правом викупу. 

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір