Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська мерія збиралася переплатити за генератори — Прокуратура

Одеська прокуратура завадила чиновникам Одеської міськради безпідставно витрати на 1,5 млн грн з бюджету міста. Посадовці заклали зайві кошти в закупівлю дизельних генераторів, вважають правоохоронці. 

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Під час перевірки закупівель на додержання законодавства, прокурори виявили угоду між однією з комунальних установ Одеської міської ради та приватним підприємством. Чиновники купували у фірми дизельні генератори на суму понад 8,5 млн грн та заклали в оплату ПДВ на 1,5 млн грн.

В прокуратурі зауважили, що на сьогодні продавці генераторів на території України звільнені від оподаткування. Причому це розповсюджується на всіх, незалежно від того, коли було виготовлено, придбано чи ввезено пристрій на митну територію України. Тобто не важливо, чи продавець купував його до дати запровадження пільги з оподаткування чи після її введення. Податок на додану вартість він сплачувати не буде.

«З огляду на вищезазначене прокурори в порядку ст. 23 ЗУ «Про прокуратуру» спрямували лист Замовнику торгів із зазначенням виявлених порушень та необхідності їх усунення», — зазначили в прокуратурі..

Після розгляду запиту прокурора, вартість договорів було зменшено майже на 1,5 млн гривень.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір