Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розслідування розкрадань на держпідприємстві: Поліцію цікавлять тендери на 162 мільйони

Слідче управління поліції в Одеській області розслідує кримінальне провадження щодо ймовірних розкрадань бюджетних коштів на закупівлях ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів». Про це журналістка «Антикорупційного виміру» дізналася з судового реєстру.

Наразі слідчий поліції через суд отримав доступ до документів деяких закупівель, здійснених держпідприємством. 

Зокрема правоохоронців зацікавили документи щодо закупівель:

  • Будівництво дитсадка в смт Таїрове за 34,5 млн грн;  
  • Капремонт парку «Марін-Вілас» за 14,1 млн грн
  • Будівництво каналізації в селі Лиманка (14 вулиць) за 62 млн грн;
  • Будівництво каналізації в селі Лиманка (10 вулиць) за 52,8 млн грн;

Мова йде про угоди, де тендерний комітет ДП «Одеська ОДБВО» обрав переможцями ТОВ «Будівельна компанія «Дрім-Хауз», ТОВ «Аксолітстрой» та ПрАТ «Пересувна механізована колона-15 «Дунайводбуд».

Також з матеріалів справи відомо, що це щонайменше вже друге кримінальне провадження про привласнення коштів у ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів». 

У справі відкритій у 2021 році значиться низка компаній, серед яких є вищезгадані. Слідство вважає, що ці фірми змовилися з керівництвом ДП та здійснили розкрадання бюджетних коштів під час проведення будівельних робіт. На думку правоохоронців відбувалося завищення об’ємів та вартості робіт під час ремонту та будівництва об’єктів на території Таїровської ОТГ.

«При цьому, посадовими особами вказаних установ узгоджуються між собою питання щодо переможця тендерної закупівлі, а також щодо сум неправомірної вигоди, які мають отримати кожний із учасників злочинної схеми», — стверджував слідчий в суді в липні 2022 року.

Через два місяці після цього Слідче управління ГУНП в Одеській області відкрило ще одну справу.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір