Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВРП звільнила скандального суддю з Одеси

Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука. Він 15 років поспіль був головою цього суду. Звільнено його було на підставі заяви про відставку.

Про це повідомили в пресслужбі ВРП та ООАС.

28 лютого, на засіданні Вищої ради правосуддя було розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами. Члени ВРП ухвалили рішення звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку шістьох суддів. Серед них був і голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук.

Олег Глуханчук працював в судовій системі з 2003 року. Тоді він одразу став першим заступником начальника Територіального управління державної судової адміністрації в Одеській області. Того ж року його було підвищено до начальника. Керував він регіональною судовою адміністрацією до 2007 року. 

У 2007 році Глуханчук був призначений суддею Одеського окружного адміністративного суду й очолював його 15 років поспіль. При, тому що за законом людина не може бути головою суду понад три рази, Глуханчуку вдалося його очолити 6 разів.

Як повідомляють наші колеги з видання «Інтент», на останніх зборах суддів ООАС у вересні 2022 року, Глуханчука вперше за його кар’єру не обрали головою суду.

Нагадаємо, що суддя Глуханчук за останні 5 років встиг засвітитися у низці корупційних скандалів:

  • Суддю зловили патрульні за кермом в нетверезому стані
  • ВРП відсторонила суддю від виконання обов’язків
  • Елітна нерухомість дружини зацікавила активістів та НАБУ 
  • Журналісти заявили про зв’язок Глуханчука з контрабандистом Вадимом Альперіним

Читайте також: Колишнього скандального суддю з Одеси позбавили довічного утримання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір