Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі фельдшерка з епіднагляду хотіла «заплющити очі» на кишкову паличку за гроші

Фельдшерку, що мала проводити лабораторні дослідження продукції в торговому павільйоні, звинувачують у корупції. За даними поліції, жінка вимагала у підприємця-власника торгового павільйону гроші за те, що не знайде в товарах кишкової палички при першій перевірці та не перевірятиме нічого взагалі надалі. 

Правоохоронці повідомляють, що задокументували дії фельдшерки під час отримання хабаря в розмірі 16 тисяч гривень. У повідомленні йдеться про те, що між фізичною особою-підприємцем та державною установою був укладений договір про надання послуг щодо проведення лабораторних досліджень продукції, яка готується в торговельному павільйоні чоловіка. 

Коли черговий відбір проб та змивів було проведено, фельдшерка запросила з підприємця чотири тисячі гривень за видачу результатів санітарно-мікробіологічних досліджень без виявлення в них бактерії групи кишкової палички, вважають поліцейські. 

Жінка начебто заявила підприємцю, що за 4 тисячі гривень на місяць надалі вона зможе виготовляти та направляти засобами електронного зв’язку позитивні результати досліджень без відповідних маніпуляцій. Заарештували її під час отримання грошей за 4 місяці, тобто 16 тисяч гривень. Гроші вилучили, як речові докази. Підозрюваній вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Триває слідство. 

«Цей злочин передбачений ч. 3 ст. 354 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк», – зазначили в пресслужбі поліції.
Читайте також: Ексголова Кілійської РДА зі спільницею відправилися за ґрати, програвши апеляцію

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір