Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Очільниця держпідприємства на Одещині привласнила 3,6 мільйона гривень – поліція

Виконуюча обов’язки директора одного з державних підприємств Одещини привласнила майже 3,6 мільйона гривень, вдавшись до завищення вартість ремонту футбольного поля. У поліції вважають, що пані неабияк зекономила і на матеріалах, і на обсягах робіт. Проте в офіційні документи вона внесла зовсім інші дані. 

Як повідомили у відділі комунікації поліції Одещини, вказавши в документації завищені дані, чиновниця поклала різницю між фактичною вартістю і вказаною в договорі до власної кишені. 

За даними слідства, генеральний підрядник, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, передав очолюваному жінкою ДП функції з реконструкції футбольного поля в селі Лиманка під Одесою. На цю реконструкцію Таїровською селищною радою були виділені майже 10 мільйонів гривень. Ймовірно, мова йде про цю закупівлю.

Підрядником у цій закупівлі, згідно з даними порталу Prozorro обрали ТОВ Будівельна компанія «АВРА». Замовник – Державне підприємство «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів». 

«Посадовиця, маючи намір привласнити частину бюджетних коштів, завищила обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, використаних матеріалів, виробів і встановлених конструкцій. Офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями були подані до органів Державної казначейської служби України, що стало підставою для сплати грошей за будівельні роботи, які фактично не виконувалися», – повідомляють у поліції.  

Наразі жінці повідомили про підозру в складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Питання щодо запобіжного заходу ще не вирішене. Посадовиці загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір