Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський ВНЗ замовив ремонт укриття у фіктивної фірми

Керівництво НУ «Одеська юридична академія» заплатить понад 6 мільйонів гривень за капітальний ремонт укриття. Підряд отримало ПП «Київспецбуд», що за даними прокуратури має ознаки фіктивності та створена на підставних осіб.

Національний університет «Одеська юридична академія» провів закупівлю робіт з капітального ремонту підвальних приміщень (найпростішого укриття) в навчальному корпусі за адресою вул. Академічна, 9. Вартість цих робіт складає 6,07 млн грн. Договір підписали 16 березня з ПП «Київспецбуд».

За даними YouControl, власником фірми є Андрій Руденко. Директором значиться Олександр Баклан, який у 2015 році балотувався до Корсунь-Шевченківської міської ради від БПП.

З судових документів відомо, що компанія фігурує в кримінальній справі (№12019100060004882) про привласнення грошей та підроблення печаток або документів. Мова йде про справу щодо діяльності посадових осіб ПАТ «Київводоканал», які протягом періоду 2017-2019 років вчинили привласнення та розтрату бюджетних коштів. В матеріалах справи Київської місцевої прокуратури вказано, що посадовці «Київводоканал» взаємодіяли з низкою компаній, які мають ознаки фіктивності та створені на підставних осіб. Правоохоронцям відомо про щонайменше 27 таких фірм і цілу купу ФОПів. Серед фірм з ознаками фіктивності є і ПП «Київспецбуд». 

Об’єднує всі фірми, які прокуратура вважає фіктивними, одна жінка-бухгалтерка. Під час обшуків у неї в автівці (Nissan X-Trail) правоохоронці знайшли бухгалтерію, чорнові записи, печатки, акти, договори щодо операцій, які є предметом розслідування. Саме ця жінка, за версією слідства причетна до привласнення та розтрати бюджетних коштів та вела переговори зі службовими особами ПАТ «Київводоканал».
Окремо зазначимо, що ПП «Київспецбуд» та її власник Андрій Руденко можуть бути пов’язані з будівельним бізнесом Столара-Медведчука.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір