Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Зловживання на Одеській митниці: Ще один інспектор отримав підозру

Інспектор митного посту «Одеса-порт» отримав підозру від працівників Державного бюро розслідувань. Про це повідомили в пресслужбі ДБР. Правоохоронці вважають, що через дії митника бюджет недоотримав мільйони гривень від розмитнення товарів.

Як зазначається в повідомленні ДБР, ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до митного посту «Одеса-порт» з Китаю у контейнерах були завезені тони товару, зокрема одягу. Був проведений відповідний огляд і товари перемістили на інший митний пост, де безпосередньо здійснювалось оформлення товарів. На думку слідчих, суть протиправної схеми полягала в тому, що номенклатура товарів, їхня кількість і вартість в деклараціях з товаросупровідними документами навмисно змінювались на користь імпортерів.

Як встановили в ДБР, інспектор митного посту «допомагав» бізнесменам суттєво економити на податках до державного бюджету. В результаті, держбюджет недоотримував  понад мільйон гривень на розмитнені кожного контейнеру.

«Наразі перевіряються інші можливі факти зловживань працівників митниці. Інспектору повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України)», – йдеться в повідомленні. 

Інспектору, у разі визнання його винним, загрожує до 8 років ув’язнення. 
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про схожу ситуацію з інспектором митного посту в Міжнародному аеропорту Одеса. В цій історії обвинувальний акт вже скеровано до суду. Інспектор невдовзі постане перед судом.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір