Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заочно заарештованого Галантерніка викликали до суду повісткою

Вищій антикорупційний суд викликав на засідання біглого одеського бізнесмена Володимира Галантерніка. Засідання мало відбутися 31 березня о дев’ятій ранку. Судячи з відсутності новин від правоохоронців про затримання заочно арештованого бізнесмена, повістку він проігнорував. 

Повістка була опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора 28 березня.  

Нагадаємо, одеського бізнесмена Володимира Галантерніка НАБУ і САП підозрюють в створенні та очоленні злочинної організації, яка завдала збитків міському бюджету на суму 689 млн грн. Членами організації слідчі називають одеського мера та низку посадовців. 

Раніше ВАКС дозволив антикорупційним органам проводили заочне розслідування стосовно Галантерніка. Згодом НАБУ оголосило його у національний та міжнародний розшуки. Як зазначає видання «Інтент» адвокатка бізнесмена Ольга Просянюк висловила здивування с приводу того, що його оголосили у розшук, повідомивши, що бізнесмен з 2017 року не проживає в Україні та не має зареєстрованого місця проживання. Вона стверджувала, що про це було повідомлено НАБУ ще 5 жовтня 2021 року. Однак у повістці, опублікованій на сайті Генпрокурора, вказано одеську адресу бізнесмена. 

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір