Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На шостому році розслідування: Підозрюваний в привласненні коштів одеського бюджету втік до країни-агресора

Бізнесмен, підозрюваний в привласненні коштів одеського міського бюджету напередодні повномасштабного вторгнення втік до росії. Як повідомляє Центр публічних розслідувань, посилаючись на ухвалу Суворовського районного суду Одеси, йдеться про привласнення коштів у 2014-2015 роках. Справа була відкрита, судячи з її номера у 2017 році. 

Підозрюваний втік за кордон 19 січня 2022 року. І ось у березні 2023 прокурор знайшов можливість звернутися до суду з клопотанням про оголошення бізнесмена в міжнародний розшук та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Мова йде про керівника ТОВ “Білд Райт” Асламбека Ярічева, який обвинувачується у розтраті коштів громади Одеси  під час будівельних робіт за попередньою змовою з чиновниками Одеської міської ради. Цей бізнесмен підписав акт з прийняття виконаних будівельних робіт за грудень 2014 року, в якому відображені завідомо неправдиві відомості щодо вартості та обсягу виконаних робіт на суму 62 054,09 грн.

«З відомостей, наданих Головним центром обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби вбачається, що Ярічев Асламбєк 19 січня 2022 року перетнув державний кордон в пункті пропуску Бачівськ у напрямку російської федерації. Інформація про перетин кордону у зворотному напрямку відсутня», – повідомляють в ЦПР. 

Справа, яку розслідують вже шостий рік і підозрюваним в якій є Асламбєк Ярічев, стосується ексголови Суворовського району Одеси Олександра Олександрочкіна та його заступника Олександра Ляшенко. За даними слідства вони  спільно з директорами приватних будівельних фірм розтратили більш ніж 250 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт установ житлового фонду Одеси. 
Раніше повідомлялося, що чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в привласненні бюджетних коштів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір