Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі правоохоронці з чиновниками організували схему заробітку на ухилянтах

Державне бюро розслідувань викрило групу правоохоронців та працівників держустанов, які організували схему незаконного переправлення призовників через кордон. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронцю, якого називають організатором нелегального «бізнесу» повідомили про підозру. Його вважають керівником угрупування, яке займалося незаконним переправленням осіб призивного віку через державний кордон України.

За інформацією слідчих, одеський правоохоронець сформував «команду», в яку увійшли його колеги та працівники інших держустанов. Всі вони виконували певну роль для вивезення військовозобов’язаних чоловіків в Молдову. Одні підшукували клієнтів, інші – проводили інструктажі чи займалися організаційними питаннями.

В ДБР стверджують, що задля втечі призовники мали приїхати до Одеси. Після цього їх відправляли трансфером до Кишинева. 

«Через кордон чоловіків переводили учасники групи, використовуючи свої службові повноваження. Вартість «послуги» становила 5 тисяч доларів США», – вказують в бюро.

Також попередньо з’ясовано, що посадовці почали заробляти на втікачах ще з травня 2022 року. Наразі відомо, що організатора схеми було затримано під час отримання оплати від чергового ухилянта. Правоохоронцю вже повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення через кордон призовників (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років. 

Досудове розслідування все ще триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину. Працівники ДБР разом з Київською міською прокуратурою готуються повідомити про підозри іншим учасникам схеми.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір