Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ завершило розслідування щодо отримання хабаря чиновником Одеської ОВА

НАБУ і САП відзвітували про офіційне завершення розслідування справи щодо посадовця Одеської військової адміністрації, якого в лютому було затримано під час отримання частини хабаря. Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що затриманий – заступник начальника одного з управлінь регіонального департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Сергій Чухрій. 

Детективи задокументували, як у лютому 2023 року Чухрій вимагав кошти від керівника ТОВ за виділення в оренду земельних ділянок на Одещині, повідомила пресслужба НАБУ. Мова йде про передачу двох земельних ділянок на березі Дунаю в місті Рені. Загалом посадовець, за даними слідства, хотів отримати від місцевого підприємця 60 000 доларів. 

Під час отримання першого «траншу» у розмірі 40 000 доларів США чиновника затримали. Його дії були кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (отримання хабаря в особливо великому розмірі). 

Розслідування справи співробітники НАБУ розпочали після передачі справи Національною поліцією Одеської області за підслідністю у лютому 2023 року.

На думку правоохоронців, посадовцю вдалося організувати неправомірний механізм отримання грошей від місцевих підприємців. За хабар він пропонував своє «сприяння» у виділенні земельних ділянок у південному регіоні області.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір