Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вілла в Іспанії та елітні авто: ЗСУ перевірять одеського військкома, звинуваченого у корупції

Оперативне командування «Південь» повідомило про відсторонення від посади Військового комісара Одеської області Євгена Борисова. Військкома відсторонено на період службової перевірки. 

Нагадаємо, Євгена Борисова звинуватили у купівлі дорогої нерухомості в Іспанії та елітних автомобілів. Інформацію про придбання вілли та автівок оприлюднили журналісти ТСН з посиланням на скандального екснардепа Ігоря Мосійчука. 

Повідомлялося, що літня мати-пенсіонерка військкома придбала шикарну віллу в Іспанії з видом на Гібралтарську протоку за 3,95 млн доларів.  А дружина військкома у листопаді 2022 року зареєструвала у власність новий позашляховик Mercedes Benz G63 AMG 2022 року випуску вартістю 10 млн грн. Цей автомобіль начебто ввезли до України як гуманітарну допомогу. 

Також Ігор Мосійчук стверджував, що одеський військком відпочивав у Марбельї від 22.12.2022 р. до 18.01.2023 р., під час дії воєнного стану в Україні.

Наразі ОК «Південь» заявило про нульову толерантність до корупції. 

«Звинувачення у корупції чи незаконному збагаченні на адресу одного з начальників територіального центру комплектування та соціальної підтримки шкодять високому рівню довіри до Збройних Сил України та дискредитують важливий сьогодні процес мобілізації. Збройні Сили України беззастережно сприятимуть розслідуванню всіх оприлюднених даних. Зі свого боку, командуванням вже призначено службову і профільну перевірки за напрямками відповідних структур, посадовця усунуто на цей час від виконання службових обов’язків» – йдеться в повідомленні.

В ЗСУ просять дочекатися результатів перевірки, оприлюднення інформації компетентними органами. Якщо інформація, оприлюднена щодо військкома знайде підтвердження, військові просять не ототожнювати дії окремих персоналій з усією армією, яка лишається вірною присязі та гідно служить народу України.

З інформацією, оприлюдненою екснардепом Мосійчуком можна ознайомитися на його каналі і Телеграм. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження щодо начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Нагадаємо, мова йде про Євгена Борисова.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір