Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Мер Одеси залишиться в СІЗО: допит поручителів, відмова від сплати застави

Геннадій Труханов не планує вносити заставу, він залишиться в СІЗО і подаватиме апеляцію, каже адвокат Олександр Лисак. Нагадаємо, вчора ми писали, що колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення про взяття під варту мера Одеси Генадія Труханова. При цьому одеський міський голова може вийти з СІЗО під заставу в розмірі 13,4 мільйона гривень. Мера було затримано прямо в залі суду.

Адвокат мера Олександр Лисак заявив, що мер не планує вносити заставу. Натомість захист сьогодні планує подати апеляцію та оскаржити рішення ВАКС.

«Є право оскаржити і це добре…Хай апеляцію подивляться, чи були підстави для зміни запобіжного заходу і застосування такого запобіжного заходу найсуворішого», – прокоментував Лисак.

Також, журналіст Олег Новіков повідомив, що після затримання Труханова засідання продовжилось. На нього прийшли мер Києва Віталій Кличко та нардеп Антон Кіссе. Їх двох допитали щодо мера Труханова. Обидва позитивно його охарактеризували та хотіли взяти мера Одеси на поруки. Однак суд до цього питання не перейшов.

Тим часом в мерії повідомили, що виконувати обовʼязки Труханова буде новопризначений заступник міського голови Олександр Філатов. Розпорядження про це міський голова підписав до виїзду на засідання в Київ.

Філатова затвердили на посаду заступника міського голови позавчора, 3 травня. Він опікується питаннями діяльності виконавчих органів міськради та одночасно є керівником департаменту земельних ресурсів.

Міру запобіжного заходу ВАКС застосував до Труханова у справі про розтрату понад 92 мільйонів гривень на купівлі в комунальну власність будівлі збанкрутілого заводу КРАЯН.

25 квітня судді ВАКС вже змінювали Труханову запобіжний захід. Судді ухвалили, що він має сплатити заставу в 30,86 мільйона гривень, здати свої паспорти та носити електронний браслет. Таке рішення було ухвалено через систематичні зривання судових засідань обвинувачуваними посадовцями одеської мерії. 

Прокурор САП ще тоді просив суд взяти під варту мера Труханова, його заступника Павла Вугельмана, ексочільника департаменту комунальної власності Олексія Спектора та ексдепутата Одеської міської ради Василя Шкрябая.

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір