Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прикордонника з Одещини підозрюють в «співпраці» з ухилянтами

Співробітники Державного бюро розслідувань підозрюють прикордонника в тому, що він переправляв ухилянтів через державний кордон. За свої послуги чоловік начебто брав по 7 тисяч доларів. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

Сержант Держприкордонслужби допомагав військовозобов’язаним отримати підроблені документи для виїзду, вважають слідчі.В пресслужбі ДБР зазначають, що двоє прикордонників з Одеської області підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Вони начебто виготовляли та надавали чоловікам довідки для виїзду. В цих документах зазначалося, що військовозобов’язані непридатні до військової служби. Однак наразі підозру вручили тільки одну. 

Зауважимо, що за інформацією ДБР за таку послугу правоохоронці брали зазвичай по 6000 доларів. А за додаткові 1500 доларів організовували пропуск через прикордонний пункт. Однак за даними прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону послуга з виготовлення підроблення документів коштувала 7000 доларів.

9 травня одного з чоловіків затримали працівники ДБР спільно з СБУ. Це сталося під час передачі йому чергової частини оплати «за послуги». Затриманому сержанту Державної прикордонної служби вже повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через кордон та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України). Прокуратурою вже готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. За вищевказані злочини йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір