Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прикордонника з Одещини підозрюють в «співпраці» з ухилянтами

Співробітники Державного бюро розслідувань підозрюють прикордонника в тому, що він переправляв ухилянтів через державний кордон. За свої послуги чоловік начебто брав по 7 тисяч доларів. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

Сержант Держприкордонслужби допомагав військовозобов’язаним отримати підроблені документи для виїзду, вважають слідчі.В пресслужбі ДБР зазначають, що двоє прикордонників з Одеської області підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Вони начебто виготовляли та надавали чоловікам довідки для виїзду. В цих документах зазначалося, що військовозобов’язані непридатні до військової служби. Однак наразі підозру вручили тільки одну. 

Зауважимо, що за інформацією ДБР за таку послугу правоохоронці брали зазвичай по 6000 доларів. А за додаткові 1500 доларів організовували пропуск через прикордонний пункт. Однак за даними прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону послуга з виготовлення підроблення документів коштувала 7000 доларів.

9 травня одного з чоловіків затримали працівники ДБР спільно з СБУ. Це сталося під час передачі йому чергової частини оплати «за послуги». Затриманому сержанту Державної прикордонної служби вже повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через кордон та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України). Прокуратурою вже готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. За вищевказані злочини йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір