Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині затримано «активіста», який вимагав гроші у бізнесменів

Служба безпеки України викрила в Одеської області громадську організацію, член якої вимагав гроші у бізнесменів. Йдеться про «активіста» з Подільську, який прикривався боротьбою з корупцією.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, «активіста» з міста Подільськ було затримали через вимагання грошей з представника місцевої фірми. Прикриваючись боротьбою з корупцією, чоловік вимагав гроші з підприємця. У разі відмови сплачувати кошти, «антикорупціонери» створювали бізнесменам «суспільний резонанс» та завдавали репутаційної шкоди.

За інформацією СБУ, схему організував член громадської організації. Він збирав та фіксував інформацію щодо діяльності та особистого життя місцевих посадовців, бізнесменів, публічних осіб та просто заможних громадян. Після чого особисто зустрічався з ними та погрожував опублікувати компрометуючу інформацію, якщо йому за неї не заплатять.

«Далі в ультимативній формі він озвучував суму так званої «фінансової допомоги на громадську діяльність і боротьбу з корупцією», – зазначають в СБУ.

Затримання відбулося під час передачі «громадському діячу» підприємцем другої частини коштів. Наразі затриманому оголошено підозру у вимаганні, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчиненому організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. Також чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі встановлюють інформацію про причетність громадської організації до інших випадків тиску на місцевий бізнес.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір