Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Борисова шукає ДБР: Скандальному одеському воєнкому повідомили про підозру

Державне бюро розслідувань поінформувало, що вже повідомило про підозру у незаконному збагаченні колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову. Раніше «Антикорупційний вимір» писав про те, що Борисовим зацікавилися в прокуратурі. 

Наразі відомо, що Борисов підозрюється у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби.

«Під час досудового розслідування Бюро зібрало величезний власний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн», – йдеться в повідомленні ДБР.  

Слідчі посилаються на дані ЗМІ, які писали, що мати воєнкома стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро та придбала автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн. Також правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина воєнкома, за даними слідства, теж не витрачала часу даремно і придбала іншу закордонну нерухомість — офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро. Достатньої кількості законно отриманих активів та доходів вона дня цього не мала. 

Зараз Євгену Борисову інкримінують набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст.368-5 КК України), а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану (ч.5 ст.407 КК України) і ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

За вказаними статтями воєнкому загрожує до 10 років ув’язнення. Однак, в ДБР не знають, де знаходиться скандальний ексвійськовий. Зазначено лише, що місцезнаходження підозрюваного уточнюється, а слідчі дії тривають.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір