Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За скандального одеського воєнкома взялася прокуратура

Прокуратура перевіряє факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Нагадаємо, мова йде про Євгена Борисова. Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що ДБР розслідує зловживання одеського військкома. 

Як розповіли в пресслужбі Офісу генерального прокурора, Євгену Борисову інкримінують ст. 368-5, ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 426-1 КК України. Наразі процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. 

Слідчі перевіряють опубліковану раніше в ЗМІ інформацію про майно родини воєнкома за кордоном, встановлюють, чи справді в період дії воєнного стану члени родини воєнкома придбали автомобілі преміумкласу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн грн, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат. 

Вже направлені до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії та Туреччини запити про міжнародну правову допомогу. Перевіряються окремі факти можливого ухилення Борисова від проходження військової служби – його перебування за кордоном начебто на лікуванні. Слідчі встановлюють, чи справді були законні підстави для виїзду за кордон посадовця, який відповідає за мобілізацію в регіоні, під час дії воєнного стану.

«На даний час у кримінальному провадженні допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця», — йдеться в повідомленні.

Зараз Євгена Борисова звільнено з посади.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір