Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський ексвійськком Борисов відправився під варту

Сьогодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому очільнику Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову. Посадовця відправили під варту на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень.

Борисова звинувачують у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення служби. Співробітники ДБР встановили, що родичі Борисова не мали достатньої кількості активів, отриманих законним шляхом, щоб купити будинок за 4 мільйони євро, дорогі авто та інше майно в Іспанії.

Нагадаємо, що після того, як журналісти підтвердили наявність вілли та купи коштовного майна в Іспанії у військкома Борисова, в ОК «Південь» пообіцяли провести службове розслідування. Однак, за результатами перевірки командування не знайшло причин для відсторонення посадовця. Тоді за дорученням Офісу Президента діяльність Борисова почали «вивчати» в ДБР. 

В результаті співробітники ДБР оголосили про підозру Євгенію Борисову. Але на той момент він встиг сховатися. Дві доби його шукали. 24 липня Борисова затримали поряд з будівлею Головного управління ДБР в Києві. 

«Мати підозрюваного купила житловий будинок в Іспанії і так легко з карти змогла перевести 4 млн євро. Свекруха витратилася на дорогі автомобілі. Дружина знайшла, витягла, мабуть, із запасів, але понад 700 тис. євро для того, щоб придбати одне із приміщень для бізнесу. Усі ці родичі не мали достатньої кількості активів, отриманих саме із законних джерел», — зазначила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Адвокати Євгена Борисова запевняли суд, що у грудні 2022 року та в січні 2023 року колишній військовий комісар їздив до Іспанії на реабілітацію.

Сам же Борисов розповів про надзвичайно поганий стан свого здоровʼя. Він пожалівся на те, що постраждав у наслідок обстрілу, показував суддям свої шрами та запевнив, що йому категорично не можна нервувати, бо в будь-який момент у нього може обірватися тромб. Звісно ж не обійшлося і без репліки про те, що лікарі порадили йому реабілітацію за кордоном та лікування дорогими препаратами, без яких він може не вижити.

Свою поїздку в Турцію під час повномасштабної війни Борисов виправдав тим, що йому нібито було надано дозвіл на виїзд за кордон для проходження обстеження. 

В результаті суд ухвалив рішення відправити Борисова під варту на два місяці з альтернативою виходу під заставу в 150 мільйонів гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

  1. […] НАЗК. Зокрема, у липні 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику Одеського обласного ТЦК Євгену […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір