Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Арешт майна Борисова: родичі воєнкома намагалися вивезти з країни доказ

Суд наклав арешт на майно родини колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова. Його родичі, повідомляють правоохоронці, спробували вивезти за кордон Porsche Macan GTS, який проходить по справі як речовий доказ незаконного збагачення.

Нагадаємо, днями суд відправив Борисова до СІЗО у справі про незаконне збагачення та протизаконні подорожі за кордон під час воєнного стану. Після оголошення підозри воєнком намагався переховуватися від ДБР. Але його було затримано за два дні неподалік офісу бюро в Києві. Вийти з СІЗО Борисов зможе лише якщо заплатить заставу в 150 мільйонів гривень.

Вчора суд наклав арешт на майно та банківські рахунки колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та членів його родини. Зокрема під арешт потрапили:

  • Земельні ділянки загальною площею понад 2 га в Одеській області
  • Два будинки в Одесі загальною площею понад 420 кв м
  • Домоволодіння в Одесі площею 78,5 га
  • Дві квартири та 1/3 квартири в Одесі
  • Автомобіль Toyota Land Cruiser, 2023 року випуску
  • Автомобіль Mercedes-Benz G 63 AMG, 2022 року випуску
  • Автомобіль Mercedes-Benz EQV, 2022 року випуску
  • Автомобіль Mercedes-Benz GLE 400, 2021 року
  • Автомобіль Porsche Macan GTS, 2016 року випуску
  • Автомобіль Audi A6, 1999 року випуску та інше.

В ДБР заявили, що родичі Євгена Борисова намагалися вивезти частину вищезгаданого майна за кордон. Вони це робили аби вберегти його від арешту, конфіскації та самого слідства. Йдеться про автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року випуску, зареєстрований на невістку воєнкома. Автомобіль було зупинено при спробі перетину кордону у пункті пропуску «Паланка — Маяки — Удобне». Цей автомобіль є речовим доказом у справі ДБР. Слідство вважає, що автомобіль був придбаний протиправним шляхом. Наразі Porsche вилучений у родини.

«Під час досудового розслідування Бюро зібрало величезний власний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн», повідомили в пресслужбі ДБР.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір