Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрюваний в корупції одеський суддя поскаржився на детективів НАБУ (ОНОВЛЕНО)

Суддя Приморського районного суду Одеси заявив, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро втручалися в його діяльність. Йдеться про суддю Іллю Лонського, якому днями НАБУ повідомили про підозру у підбурюванні до хабарництва та шахрайстві. 

Суддя Приморського суду звернувся до голови Вищої ради правосуддя, генпрокурора та Ради суддів. У своєму повідомленні він написав, що співробітники НАБУ та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції зухвало увірвалися до його кабінету та зали засідань для обшуку. Суддя також звинуватив правоохоронців у криках, виламуванні дверей, псуванні майна та залякуванні співробітників суду та зазначив, що НАБУ нібито проводило обшук у нього без жодної ухвали слідчого судді та й взагалі не зверталося за дозволом на обшук до суду. 

Лонський вважає, що слідчі дії детективів є замовним переслідуванням. Знайдені у нього з собою 2250 доларів пояснив тим, що він не лишає коштовності та гроші в орендованій квартирі, бо боїться крадіжки.

Щодо обвинувачень у злочинній «співпраці» з адвокатом та за сумісництвом депутатом Херсонської райради Віталієм Короленком суддя нічого не написав у своїй скарзі. Проте Лонський повідомив, що знайомий з ним 10 років та вважає його приятелем. Коли Короленко переїхав до Одеси, суддя навіть допоміг йому з ремонтом офісу та надав власну оргтехніку. 

ОНОВЛЕНО: Оскільки у повідомленні САП йшлося про повідомлення про підозру адвокату, спільно з яким діяв суддя Приморського райсуду Одеси, а в інших повідомленнях та скарзі судді Лонського вказувалося, що адвокат також був депутатом, журналісти редакції помилково припустили, що мова йде про Віталія Короленка. Однак, Віталій Короленко є депутатом Херсонської районної ради, а суддя Ілля Лонський пише у своєму зверненні про адвоката міської ради. У зв’язку з вищевикладеним, «Антикорупційний вимір» публікує спростування недостовірної інформації і приносить свої вибачення панові Короленку. Зауважимо, що Віталій Короленко надав редакції документи на підтвердження своєї непричетності до справи судді Лонського. З ними можна ознайомитися в спростуванні.

У своїй скарзі Лонський повідомив, що знайомий з підозрюваним адвокатом 10 років та вважає його приятелем. Коли адвокат-депутат переїхав до Одеси, суддя навіть допоміг йому з ремонтом офісу та надав власну оргтехніку.

Нагадаємо, 4 серпня САП спільно з НАБУ повідомили судді Лонському про підозру у підбурюванні військовослужбовця до надання хабаря його колезі з Приморського районного суду Одеси. Разом з суддею підозрюваним у цій справі проходить адвокат Віталій Короленко. Окрім того, обох звинувачують ще й у шахрайському заволодінні частиною грошей з хабаря.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

7 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір