Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Спростування недостовірної інформації щодо справи одеського судді Лонського

Восьмого серпня 2023 року редакцією «Антикорупційного виміру» був опублікований матеріал під назвою «Підозрюваний в корупції одеський суддя поскаржився на детективів НАБУ». В матеріалі була помилково опублікована інформація щодо причетності до справи адвоката та депутата Херсонської районної ради Віталія Короленка, який стосунку до справи судді Приморського районного суду Іллі Лонського не має стосунку. 

Наразі інформація в матеріалі оновлена, а редакція приносить вибачення панові Короленку. 

Оскільки у повідомленні САП йшлося про повідомлення про підозру адвокату, спільно з яким діяв суддя Приморського райсуду Одеси, а в інших повідомленнях та скарзі судді Лонського вказувалося, що адвокат також був депутатом, журналісти редакції помилково припустили, що мова йде про Віталія Короленка. 

Однак, Віталій Короленко є депутатом Херсонської районної ради, а суддя Ілля Лонський пише у своєму зверненні про адвоката міської ради. У зв’язку з вищевикладеним, «Антикорупційний вимір» публікує спростування недостовірної інформації і приносить свої вибачення панові Короленку. Зауважимо, що Віталій Короленко надав редакції документи на підтвердження своєї непричетності до справи судді Лонського. 

Віталій Короленко отримав відповіді на свої звернення до Офісу Генерального прокурора, НАБУ та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції. У всіх відповідях вказано, що він не є підозрюваним в кримінальних провадженнях. 

Звернувшись до редакції, Віталій Коваленко попросив опублікувати спростування та видалити матеріал з недостовірною інформацією. Редакція повідомляє, що не вдається видалення своїх матеріалів, проте визнає свою помилку. В матеріал внесені зміни, вказано на помилку журналіста та перенесені вибачення.

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір