Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники вперто намагаються віддати ремонт дамби Хаджибейського лиману фірмі соратника Труханова

Управління капітального будівництва Одеської міської ради знову вдруге намагається віддати підряд на першочергові заходи з капітального ремонту та стабілізації стану аварійних ділянок дамби Хаджибейського лиману фірмі депутата Юрія Шумахера. 

ТОВ «Ростдорстрой», що належить депутату Одеської міськради (від партії «Довіряй ділам» мера Геннадія Труханова) Юрію Шумахеру та бізнесмену Євгену Коновалову без конкуренції отримує підряд на 62 мільйони 149 тисяч 712 гривень. Про це повідомляє відання «Інтент». Відповідна інформація опублікована  в системі електронних закупівель Prozorro. Закупівля проводилася у форматі «відкриті торги з особливостями».  

Видання зазначає, що це вже друга спроба віддати цей підряд компанії депутата без аукціону. Вперше закупівлю провели 14 квітня 2023 року, а 20 квітня із ТОВ уклали угоду.

Оборудці перешкодила прокуратура. 

«Втім у липні 2023 року Одеська обласна прокуратура повідомила, що змусила Управління капітального будівництва Одеської міської ради розірвати три тендери із товариством з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» на загальну суму 696 мільйонів 383,8 тисячі гривень. Серед цих угод була й укладена із товариством щодо ремонту греблі Хаджибейського лиману», – пише «Інтент».   

В прокуратурі повідомили, що ТОВ «Ростдорстрой» не надало передбачені умовами тендеру документи про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору.

Також журналіст видання нагадав, що 9 грудня 2021 року управління вже проводило цю закупівлю з очікуваною вартістю у 27 мільйонів 1,5 тисячі гривень. І того разі в торгах взяли участь дві компанії: товариство з обмеженою відповідальністю “Будівельна компанія «Промбудсервіс» та товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой». Переміг «Ростдорстрой», який мав завершити роботи до 31 грудня 2022 року.

 «Тоді Одеський міський голова Геннадій Труханов під час апаратної наради в муніципалітеті 20 грудня повідомив, що першочергові заходи з капітального ремонту та стабілізації стану аварійних ділянок дамби Хаджибейського лиману оплачуватимуться з державного бюджету. Утім, у листопаді 2022 року угоду розірвали за домовленістю сторін» – зазначає «Інтент». 

Будівництво нової окружної дороги та укріплення й ремонт дамби Хаджибейського лиману передбачені проєктом будівництва павільйонів для проведення в Одесі виставки ЕXPO-2030. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір