Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабарі на сотні тисяч доларів щомісяця: ДБР викрило схему «заробітку» на ухилянтах в психлікарні

Масштабну схему отримання хабарів за оформлення фальшивих медичних довідок про непридатність до військової служби викрило Державне бюро розслідувань. Правоохоронці вважають, що на видачі «липових» довідок заробляли працівники Миколаївського обласного центру психічного здоров’я. 

Як повідомили в пресслужбі ДБР, цей «бізнес» організував директор медичного закладу. Слідчі вважають, що він долучив до оборудки підлеглих лікарів, які виготовляли необхідні довідки, та правоохоронця, який опікувався підбором клієнтів.

«Медичні документи з вигаданими психічними хворобами, які надалі ставали підставою для зняття з військового обліку в районних військкоматах, коштували 1,5 тис. доларів США. Щомісячно фігуранти оформляли таких фіктивних документів на понад 100 тис. доларів США», – повідомили в ДБР.  

Затримали правоохоронця під час передачі меддовідок та отримання за них плати. Вже вирішується питання щодо повідомлення директору  обласного центру психічного здоров’я  та правоохоронцю про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зазначається, що за скоєне ймовірному організатору корупційної схеми загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Були проведені обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучили документи та засоби комунікації, що підтверджують факти протиправної діяльності. Слідчі продовжують встановлювати, хто ще був причетний до схеми. перевіряють, зокрема, лікарів, які підписували довідки. 

У психлікарні на Миколаївщині викрили масштабну схему заробітку на ухилянтах

Зображення 1 з 4

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір