Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одесита затримали на хабарі співробітникам військкомату

За 20 000 доларів одесит пообіцяв військовозобовʼязаному та його знайомому допомогти з документами про непридатність до військової служби. Правоохоронці встановлюють причетних до схеми, а чоловіку, який хотів «підзаробити» вже повідомлено про підозру. Поліція обіцяє притягти до відповідальності його спільників з ТЦК та ВЛК.

За інформацією Одеської обласної прокуратури викрито чоловіка на одержанні неправомірної вигоди. За 20 000 доларів він обіцяв здійснити вплив на прийняття рішення співробітниками Територіального центру комплектації. Слідчі встановили, що він збирався допомогти іншому чоловіку у виготовленні документів про непридатність до військової служби. Для цього збирався скористатися знайомством у районному ТЦК та СП м. Одеси. Правоохоронці вважають, що затриманий погрожував військовозобовʼязаному, начебто у випадку несплати грошей документи призовника по стану здоров’я у військкоматі розглядатись не будуть. 

В Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції повідомили, що підозрюваний обіцяв вирішити питання непризову зі службовими особами медичного закладу та районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси. Причому він гарантував позитивне рішення для призовника та його знайомого. 

Наразі одеситу повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом, а точніше за одержання хабаря за вплив на посадовців (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Його було затримано 29 серпня під час одержання ним коштів. Прокуратура вже звернулася до суду для обрання запобіжного заходу. В разі доведення провини, підозрюваному загрожує від трьох до восьми років за ґратами з конфіскацією майна.

Співробітниками слідчого відділення Одеської поліції встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми. В поліції зазначили, що після проведення усіх процесуальних дій буде повідомлено про підозри й службовим особам з-поміж працівників районного ТЦК та військово-медичного клінічного центру, причетних до корупційної схеми.

Читайте також: 12 обшуків в одеських військоматах провели правоохоронці минулого тижня

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір