Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому «Теплоенергетик» замовив ремонт котелень в обвинуваченого у розтраті бюджетних коштів

Комунальне підприємство «Теплоенергетик» Кропивницької міської ради проігнорувало проведення тендеру і замовило ремонт двох котелень у фірми, засновник якої обвинувачений у справі про розтрату коштів.

Як ідеться в системі Prozorro, 2 серпня «Теплоенергетик» уклав з ПП «Сіті Буд Плюс» дві угоди про капітальний ремонт котелень у Кропивницькому по вулиці Добровольського вартістю 1,3 млн грн та по вулиці Ак. Корольова – за 769,7 тис. грн.

Згідно з договорами, підрядник має завершити роботи на об’єктах до жовтня і листопада 2023 року відповідно. Остаточна вартість обох угод визначатиметься за результатом підписання актів виконаних робіт. Водночас у документах вказано, що замовник одразу після укладення договору має перерахувати 70% передоплати.

Закупівлі провели без конкурентних торгів, напряму обравши підрядника. Оскільки на період воєнного стану, якщо замовник не може вчасно провести торги щодо послуг для опалювального сезону, закупівлю можна провести без використання системи Prozorro. Але замовник має це документально підтвердити.

На підтвердження «Теплоенергетик» надав рішення виконкому міської ради про підготовку до опалювального сезону від 13.06.2023, яким, власне, передбачений ремонт цих котелень.

Проте варто додати, що замовник також міг провести відкриті торги з особливостями, які дозволяють організувати конкуренту закупівлю у двотижневий строк. Враховуючи, що рішення виконкому про підготовку опалювального сезону датоване червнем, а пряму закупівлю «Теплоенергетик» зробив у серпні, часу мало б вистачити.  

Що ж до фірми-підрядника, то за даними з аналітичної платформи Youcontrol, ПП «Сіті Буд Плюс» засноване 2011 року у Кропивницькому. Її основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. За час участі в публічних закупівлях підприємство підписало 87 угод на суму 64,5 млн грн, із них 7 – з «Теплоенергетиком».

Засновником фірми є кропивницький підприємець Олександр Георгійович Ходикін. Він обвинувачений у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України та ч. 1 ст. 366 КК України. Йдеться про заволодіння бюджетними коштами та підробку документів на іншому підряді, який освоювало його підприємство. А саме – на ремонті котельні у Кропивницькому на вулиці Металургів. За версією слідства, підприємець заволодів грошима, що виділені по проєкту, але роботи виконав не у повному обсязі.

У квітні цього року суд взяв справу до розгляду. Вироку наразі немає, тож згідно зі ст. 64 Конституції України, людина вважається невинною. Це дозволяє чиновникам продовжувати укладати з фірмою нові договори на законних підставах. 

Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір