Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Департамент Миколаївської міськради замовив поточний ремонт вулиці за 12 млн

31 серпня департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради уклав угоду на проведення поточного ремонту тротуару по вулиці 2-а Набережна. Роботи обійдуться міському бюджету в 12 мільйонів гривень.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Примітно, що замовник робіт не проводив відкриті торги, а уклав угоду з підрядником без використання електронної системи на власний розсуд.

Виконавець до 20 листопада поточного року має відремонтувати 6,3 квадратних км тротуару. Тобто один квадратний км обійдеться платникам податків у майже два мільйони бюджетних гривень.  

Роботи буде виконувати ДП «Лідер» – активний учасник бюджетних закупівель. Компанія зареєстрована 2006 року в Одеській області в Таїровській селищній громаді. Раніше в аналогічних договорах між департаментом ЖКГ та ДП «Лідер» журналісти виявляли значне завищення цін на матеріали.

За даними аналітичної системи YouControl, ДП «Лідер» з 2015 року регулярно підписує угоди за бюджетні кошти. Станом на зараз за компанією вже підрядів на загальну суму майже в 830 млн. Серед замовників чиновники з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. 

Засновник ДП «Лідер» – компанія «Фортуна», яка також активно бере участь у закупівлях за бюджетний кошт. Власниками компанії значаться два мешканці Одеси Анатолій Жураківський і Антон Гусаров. Як повідомляло видання «Інтент», Жураківський у 2009 році був депутатом Овідіопольської районної ради в Одеській області. 

ДП «Лідер» є фігурантом декількох кримінальних справ за корупційними статтями. Наприклад, У 2020 році поліція Херсонської області почала розслідування щодо можливого привласнення бюджетних коштів під час ремонту ґрунтової дороги в регіоні. Правоохоронці запідозрили завищення ціни на роботи. Сума договору тоді складала 2,25 млн гривень.

Раніше, у 2019 році, поліція Одеської області почала розслідування щодо можливого привласнення бюджетних коштів під час ремонту тротуару на вулиці Академічній в Одесі. Тоді угоду з ДП «Лідер» уклало управління дорожнього господарства Одеської міської ради. Сума закупівлі склала 2,3 млн бюджетних гривень. Станом на зараз у судовому реєстрі можна знайти лише одну ухвалу по цій справі. Можливо, справу вже закрили.   

Читайте також: Чиновники з Одещини віддали підряд фірмі, з якою фігурують в кримінальній справі

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

  1. […] Департамент Миколаївської міськради замовив поточний…Автор: Олена Чернишова31 серпня департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради уклав угоду на проведення поточного ремонту тротуару по вулиці 2-а Набережна. Роботи обійдуться міському бюджету в 12 … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір