Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

КП «Миколаївелектротранс» закупить перетворювачі за 1,8 мільйона в дивної одеської фірми

Комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» без відкритих торгів уклало угоду на закупівлю 10 перетворювачів для електротранспорту. Сума договору склала 1,8 млн бюджетних гривень. Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Згідно з умовами договору, один перетворювач обійдеться платникам податків приблизно у 180 тисяч гривень. Поставити підрядник їх має до кінця поточного року. 

Постачати перетворювачі для КП буде одеське ТОВ «Елсіел-транс», зареєстроване у 2017 році. Компанія отримує бюджетні підряди з 2018 року, в сукупності уклавши договорів на загальну суму понад 39 млн бюджетних гривень. Серед замовників – КП з Одеської, Миколаївської, Чернігівської та Дніпропетровської областей.  

Пік бюджетних підрядів для ТОВ «Елсіел-Транс» прийшовся на 2023-й – в поточному році компанія вже підписала угоди на суму більше, ніж 21 млн бюджетних гривень.

Офіційними засновницями компанії «Елсіел-Транс» є Галина Афанасьєва та Юліана Бондар. Примітно, що обидві засновниці зареєстровані за однією адресою, тож, можливо, вони родички. Статутний капітал ТОВ складає 300 тисяч гривень. 

Сайт компанії «Елсіел-Транс», яка укладає мільйонні угоди, виглядає досить дивно. Відкрити його вдалося тільки через VPN. Сторінки продукції доступні тільки російською, румунською та англійською мовами.

Водночас на сайті Корпорації підприємств міського електротранспорту України «УКРЕЛЕКТРОТРАНС» вказано серед контактів ТОВ «Елсіел-Транс» ще й молдавське  НТП «Інформбізнес», гендиректором якого є Віталій Ешану. 

Молдавська компанія Informbusiness спеціалізується на виробництві електротранспорту. Зокрема в цьому році вони зібрали перший у Молдові електробус. Керівник компанії Віталій Ешану постачає електротранспорт у Молдові за бюджетний кошт, крім цього планує продавати електробуси й в Україну.

ТОВ «Елесіел-Транс» на своєму сайті називає товари, які постачає, виготовленою продукцією. Однак, раніше на відкриті торги компанія подавала пакет документів, в якому були паспорти деяких товарів. Виробником там вказане молдавське підприємство «Інформбізнес».

Цьогоріч паспорти продукції подавалися вже з печаткою «Елесіел-Транс» і вказанням цієї компанії, як виробника. В документах сказано, що продукцію протестовано в лабораторіях «Елесіел-Транс».

Однак, у фірми, зареєстрованої у квартирі житлового будинку, в пакетах документів, поданих на різні тендери, не знайшлося даних про наявність виробничих приміщень. Де знаходяться ті лабораторії, в яких продукцію нібито тестують, невідомо. Персоналу, згідно з документами, не багато. Обладнання на мільйонні закази начебто виробляє шестеро осіб. Хто з них тестує продукцію в лабораторіях не вказано.

В довідках про матеріально-технічну базу скупий текст про те, що фірма гарантує її наявність в достатній для постачання товару кількості. Тож, з високою ймовірністю ТОВ «Елесіел-Транс» є лише посередником. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Один коментар

  1. […] КП «Миколаївелектротранс» закупить перетворювачі за 1…Автор: Олена ЧернишоваКомунальне підприємство «Миколаївелектротранс» без відкритих торгів уклало угоду на закупівлю 10 перетворювачів для електротранспорту. Сума договору склала 1,8 млн бюджетних гривень. Про це стало відомо … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір