Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справою ексзаступника голови Одеської ОВА Муратова займатиметься НАБУ

Олега Муратова, колишнього заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, та Марину Зінченко, директорку департаменту фінансів ОВА, підозрюють у розтраті понад 7 мільйонів гривень. Справою відтепер займатиметься Національне антикорупційне бюро.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 29 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Нагадаємо, 5 січня  СБУ затримала Мураторва за підозрою у підбурюванні його підлеглої, Марини Зінченко, до хабарництва. За даними слідства, він обіцяв за 27 тисяч доларів домовитись з правоохоронцями про закриття провадження, де вони разом фігурували.

Вже 2 лютого Національна поліція та Офіс генпрокурора повідомили  Муратову та Зінченко про ще одну підозру в розкраданні бюджетних коштів на закупівлях. За даними слідчих, лише на одному договорі з закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 мільйонів гривень. Як встановили слідчі, посадовці у змові з директором завищили ринкову вартість продуктів під час укладення трьохсторонніх угод про придбання продовольчих товарів для Збройних сил України.

Прокуратура передала справу за підслідністю до НАБУ і САП. Оскільки у справі спливали строки розслідування, детектив НАБУ і прокурор САП попросив продовжити слідство до 4 листопада 2023 року. Суд частково задовольнив клопотання правоохоронців. 

Читайте також: Справа Муратова і Зінченко: Скасування скандального брифінгу та підозрілий постачальник

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

2 коментарі

  1. […] Справою ексзаступника голови Одеської ОВА Муратова за…Олега Муратова, колишнього заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, та Марину Зінченко, директорку департаменту фінансів ОВА, підозрюють у розтраті понад 7 мільйонів гривень. Справою відтепер … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір