Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд на Одещині виправдав колишню податківицю у справі про хабарництво

Біляївський районний суд Одеської області визнав колишню співробітницю податкової інспекції невинною у справі про отримання хабаря, не побачивши в її діях складу злочину.

Згідно з вироком суду, як передає видання «Інтент», жінка очолювала відділ стягнення Роздільнянської об’єднаної державної податкової інспекції. У 2018 році до неї звернувся власник та керівник приватного підприємства «Предатор». Йому була необхідна довідка про відсутність заборгованості з податків, зборів та іншого, щоб надалі використати її в тендері. 

За версією прокуратури, податківиця оцінила кожну таку довідку у 500 гривень. Згодом підприємець заплатив 2,5 тисячі гривень за 5 таких довідок. Під час отримання останнього платежу жінку затримали правоохоронці. Вона ж свою вину не визнавала.

Податківиця розповіла, що спустилась на перший поверх за довідками, а коли повернулась, в її кабінеті вже були правоохоронці. Гроші, за її версією, міг підкласти підприємець. Останній, за її словами, увесь час поводився наполегливо, телефонував і просив зустрічей. Посадовиця ж, як вона стверджує, йому пояснювала про можливість отримати довідку в електронному форматі.

За словами податківиці, підприємець був директором «Предатора» короткий проміжок часу, без права підпису. Згодом підприємство змінило місце реєстрації, аби стати на облік у Біляївському відділенні податкової інспекції. Після затримання податківиці директором підприємства став попередній його власник. На думку жінки, це свідчило про провокацію.Після розгляду всіх доказів суд пристав на сторону обвинуваченої та виправдав її.

Читайте також: КП «Миколаївелектротранс» закупить перетворювачі за 1,8 мільйона в дивної одеської фірми.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] Суд на Одещині виправдав колишню податківицю у справі …Автор: Ольга ЦикторБіляївський районний суд Одеської області визнав колишню співробітницю податкової інспекції невинною у справі про отримання хабаря, не побачивши в її діях складу злочину. Згідно з … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір