Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вини не визнає: суд розглянув докази щодо справи одеської судді, підозрюваної у хабарництві

На черговому засіданні ВАКС у справі судді Київського райсуду Одеси Людмили Салтан прокурори надали речові докази. За інформацією слідства, суддя вимагала і отримала 4 тисячі доларів за ухвалення позитивного рішення на користь позивача у цивільній справі. 

Як відомо з судового засідання, правопорушення сталось за короткий проміжок часу – з 27 по 29 березня цього року. Прокурори САП стверджують, що суддя Людмила Салтан у своєму кабінеті без посередників запропонувала позивачу Сергію Бараницькому ухвалити рішення на його користь у справі про стягнення боргу та понесення витрат за надану правову допомогу. За це рішення вона вимагала грошову винагороду. 

Згідно з матеріалами справи, якби відповідь Бараницького на таку пропозицію була б негативною, рішення у судовій справі було б на користь відповідача. Отримавши таку пропозицію, позивач Сергій Бараницький звернувся з заявою про вимагання коштів до НАБУ. 

Під час засідання прокурори зачитали листування судді з позивачем, де вони домовлялись про місце зустрічі для передачі коштів. З нього відомо, що суддя вимагала не 4, а 5 тисяч доларів. Частину суми Бараницький, за версією обвинувачення, приніс на вказане місце зустрічі. Передача коштів відбувалась у власній автівці судді – Audi Q8. 

Цікаво, що саме з цим автомобілем була пов’язана інша справа судді пані Салтан. Раніше детективи НАБУ виявили, що у деклараціях за 2017, 2018 та 2019 роки суддя не зазначила наявність коштів, за які було придбано автівки Audi Q7 та Audi Q8 вартістю 2,16 млн грн та 2,1 млн грн відповідно. Однак справу було закрито, оскільки Конституційний суд декриміналізував незаконне збагачення.

Під час засідання обвинувачена Людмила Салтан заявила, що своєї вини не визнає. Таку ж позицію висловив її захисник Юрій Дудник. На його думку, ця справа є провокацією. Адвокат пояснив, що вважає досудове слідство надто активним, а у матеріалах справи, на його думку, є документи з підробленими підписами. 

Проте прокурори стверджують, що на відео, де фіксувалось повідомлення про підозру Людмилі Салтан, сторона захисту визнавала вину і давала визнавальні покази.

Фото: САП

Нагадаємо, Людмилі Салтан 31 березня повідомили про підозру у скоєнні корупційного злочину. Згодом обрали запобіжний захід – заставу у розмірі 2 015 000,00 (два мільйони п`ятнадцять тисяч) гривень.Також «Антикорупційний вимір» раніше писав, що свідок у справі одеської судді міг дати неправдиві свідчення за гроші.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] Як відомо з судового засідання, правопорушення сталось за короткий проміжок часу – з 27 по 29 березня цього року, повідомляє “Антикорупційний вимір”. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір