Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На час воєнного стану в Одесі засекретили вартість та підрядника ремонту фіздиспансеру

Управління з майнових відносин Одеської обласної ради вирішило не публікувати на час воєнного стану вартість робіт й виконавця ремонту будівлі КНП «Одеський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер».

Про це стало відомо з відповіді відомства на інформаційний запит.

В обласному управлінні, фактично зазначили, що запитувана інформація про закупівлю ремонтних робіт належить до інформації з обмеженим доступом, оскільки несе загрозу національній безпеці. 

Таке рішення відомство ухвалило на підставі листа начальника Регіонального управління сил територіальної оборони «Південь». При цьому з підрядником уклали прямий договір. Управління оприлюднить угоду лише після скасування воєнного стану у системі електронних закупівель Prozorro.

Зараз у паспорті об’єкта вказано, що тривають ремонтно-реставраційні роботи на будівлі — пам’яткі архітектури за адресою 2-й Куліковський провулок, 4, в якій розташований одеський фіздиспансер. 

Офіційний сайт закладу відключили, а сторінка в фейсбуці оформлена російською мовою. 

У 2019 році Міністерство у справах ветеранів повідомило, що одеський обласний фіздиспансер готовий проводити реабілітацію учасників бойових дій на Сході України. 

В системі Prozorro є два тендери на проведення ремонтних робіт у фіздиспансері за попередні роки – у 2018 році за 1,3 млн бюджетних гривень ремонтували будівлю, а у 2022 році за 913 тис. грн проводили ремонт будівлі рентгену. Тож, незрозуміло, як саме може нашкодити національній безпеці інформація, скільки грошей виділили на ремонт історичної будівлі та хто його проводить.

Читайте також: Правоохоронців зацікавили секретні закупівлі одеської мерії, виявлені «Антикорупційним виміром»

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір