Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутату забороненої партії заплатять 3,5 млн за ремонт гімназії на Одещині

Відділ освіти Курісовської сільської ради в Березівському районі підписав угоду щодо капітального ремонту приміщення гімназії за 3,47 мільйона гривень. Підрядником визначили компанію «Лювімар», що належить депутату Березівської міської ради від забороненої партії «Опозиційна платформа – за життя». Конкурентів на торгах у фірми депутата не було.

За даними порталу державних закупівель Prozorro, Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Курісовської сільської ради Березівського району уклав договір на ремонт приміщення в Новомиколаївської гімназії за 3,37 мільйона гривень. Роботи виконуватиме компанія ТОВ «Лювімар». Закінчити їх мають до 31 грудня 2023 року. 

Відомо, що компанію ТОВ «Лювімар» засновано в серпні 2017 року. Місцем реєстрації є вулиця Пристанційна, 1 в місті Березівка на Одещині. Власником і одночасно директором фірми є депутат Березівської міської ради від проросійської партії ОПЗЖ Ігор Марутін. 

Зараз на сторінці Ігоря Марутіна у фейсбуці можна побачити багато постів про допомогу армії та збори. Але це не його дописи. Автори дописів просто позначають максимальну кількість знайомих для поширення інформації і в перелік цих позначених користувачів потрапляє депутат від ОПЗЖ. 

Його фірма досить часто отримує підряди від чиновників, особливо в Березівському районі та самому місті. Наприклад, в липні цього року та Курісовська сільрада через освітян також уклала з фірмою депутата угоду на капремонт внутрішніх електромереж Новоселівського дитсадка за більш ніж 2 мільйони гривень. Невеличкі підряди до 1 мільйону гривень депутат регулярно отримує від Березівської міськради та його виробничого управління ЖКГ. Від початку повномаштабного вторгнення йому віддали майже 30 контрактів на понад 8 мільйонів гривень.

Зазначимо, що Ігор Марутін доволі близький до відомого на Одещині бізнесмена і за сумісництвом депутата Одеської облради від ОПЗЖ Князя Хачатряна. Марутін навіть має спільний бізнес з його сином Аршалуйсом Хачатряном. Йдеться про ПП «Південний каскад плюс», якою колись також володів депутат Одеської міськради Олександр Едельман. Фірма займається «колекціонуванням» паркувальних комплексів в Одесі.

Також варте уваги те, що в декларації за 2020 рік Марутін вказав, що має спільне майно з Ованесом Кіракосяном, якого наразі судять за хуліганство. Останнього внесено в базу «Миротворець», через участь у побитті ветерана російсько-української війни на Донбасі Євгена Кучинського.

Депутат Ігор Марутін володіє часткою 20% в ТОВ «Кранц», зареєстрованої в селі Кудрявка на вулиці Цвіточнів, 22. Ця фірма, згідно з реєстром, займається вирощуванням зернових культур, розведенням рогатої худоби та свиней. Співвласниками фірми є Світлана Шпет (20%) та Віктор Шпет (60%). За даними Opendatabot, в оренді у цієї фірми перебуває понад 70 земельних ділянок в Одеській та Миколаївській областях. Фірма входить до складу засновників Асоціації «Сільськогосподарські підприємства Одеської області» (раніше «Рада сільськогосподарських підприємств»). Станом на 23 лютого 2023 року ця асоціація мала в засновниках осіб, пов’язаних з російською федерацією. Аналітична платформа YouControl визначає особою, пов’язаною з країною агресором зареєстрований в Кілії сільськогосподарський виробничий кооператив «росія». Назву країни агресора підприємство носило до травня 2022 року. Що спонукало аграріїв з півдня України 23 роки, включаючи майже 10 років війни ти кілька місяців від початку широкомасштабного вторгнення, називати свою фірму «росією», залишається тільки здогадуватися. 

Цікаво, що після перейменування СВК «росії» у більш пристойний «Агропрогрес» змінився і керівник. Якщо до травня 2022 року фірмою керувала місцева ексдепутатка від «Партії регіонів», то з травня очільником став депутат Вілківської міської ради від ВО «Батьківщина».       

У депутата сільради Ігоря Марутіна є ще й частка в компанії «Orava Steel Group s. r. o.», зареєстрованій в Братіславі (Словаччина). 

Днями «Антикорупційний вимір» писав про те, що суд відсторонив від займаної посади Курісовського сільського голову Валентина Григоржевського. Його було затримано на хабарі, який він, за версією правоохоронців, вимагав у підрядника за підписання нового договору.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір