Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрюють в хабарництві: Сільського голову з Одещини відсторонили від посади

Слідчий суддя Березівського районного суду відсторонив від займаної посади Курісовського сільського голову Валентина Григоржевського. Минулого тижня сільський голова був затриманий на хабарі.

За даними слідства, Григоржевський «торгував» можливістю участі у тендерних закупівлях з проведення ремонтних та будівельних робіт на території своєї громади. Правоохоронцям відомо, що 11 серпня посадовець у своєму службовому кабінеті запропонував представнику ФОПа безперешкодно отримувати підряди. Умовою для подальшої співпраці було надання сільському голові 10% від вже отриманої підприємцем оплати за виконаний капремонт підвалу Курісовської ЗОШ. Підвал, до речі, планують використовувати, як укриття. 

Правоохоронці вважають, що сільський голова хотів відкат з коштів за роботи, замовлені відділом освіти, культури, молоді, спорту і туризму Курісовської сільради. Вартість цих робіт склала 985 943,86 гривні.

Як зʼясував  «Антикорупційний вимір», хабар Валентин Григоржевський хотів отримати від ФОП Івана Приступи. Саме він, судячи з даних Prozorro, виконував роботи з ремонту підвалу.

За тиждень після розмови про відкат, сільський голова знову зустрівся з підприємцем у своєму службовому кабінеті. В той день, 18 серпня, Григоржевський отримав першу частину коштів – 1000 доларів. Невдовзі він знову зустрівся з підрядником і запевнив, що в разі передачі другої половини хабаря з ним буде підписано договір на ще один ремонт. 

Вже 28 серпня підприємець прийшов до посадовця з грошима. Одразу після отримання другого траншу в розмірі 1000 доларів, чиновника затримали, а наступного дня вручили підозру. 

Днями слідчий суддя Березівського районного суду Одеської області відсторонив Валентина Григоржевського від посади, аби він не зміг вплинути на свідків чи знищити якісь докази у справі. 

Наразі посадовцю загрожує від пʼяти до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що справою ексзаступника голови Одеської ОВА Муратова займатиметься НАБУ.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

  1. […] Підозрюють в хабарництві: Сільського голову з Одещини …Автор: Катерина МаденсСлідчий суддя Березівського районного суду відсторонив від займаної посади Курісовського сільського голову Валентина Григоржевського. Минулого тижня сільський голова був затриманий на хабарі. За даними слідства, … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір