Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Первомайські чиновники віддали підряд на ремонт укриття ФОПу, оформленому на депутата-комунальника

Управління освіти Первомайської ради Миколаївської області уклало угоду на проведення поточного ремонту укриття Кінецьпільської гімназії. Сума договору складає понад 580 тис. грн. Виконувати роботи буде ФОП, оформлений на директора КП «Комунсервіс» Первомайської міської ради. Який одночасно є місцевим депутатом.

Про підряд стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Враховуючи, що сума ремонту допорогова, первомайські чиновники відкриті торги не проводили. Договір уклали з ФОП «Музика Сергій Іванович». Цей ФОП, зареєстрований у 2009 році, регулярно отримує бюджетні підряди. Переважно від первомайських чиновників. Станом на зараз він уже підписав угоди на загальну суму майже 24 млн бюджетних гривень. 

При цьому Сергій Музика є діючим керівником комунального підприємства Первомайської міської ради «Комунсервіс», яке зокрема проводить ремонтні роботи. Тож, існує ризик, що виконувати ремонт будуть співробітники КП, а бюджетні гроші підуть ФОПу.  

Також Сергій Музика є власником ТОВ «Комунсервіс», яке зареєстровано у 2021 році в Первомайську. Ця компанія також отримує бюджетні підряди, уклавши договори на загальну суму 1,3 млн гривень.

Примітно, що Сергій Музика ще й депутат Первомайської міської ради. Він балотувався від забороненої зараз проросійської партії ОПЗЖ. Наразі Музика є позафракційним слугою народу. 

Сергій Музика «засвітився» в низці кримінальних і адміністративних справ. Зокрема у 2014 році його судили за привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. 

Згідно з матеріалами справи, Музика на посаді директора вищезгаданого КП «Комунсервіс» не виплачував заробітну плату співробітникам підприємства в період декількох місяців 2012-2013 років, витрачаючи гроші на інші потреби. Крім цього він здавав в оренду майно КП, а отримані кошти привласнював. 

У ході судового процесу тодішня бухгалтерка КП підтвердила, що Музика сказав виписати приходний ордер, але гроші (за оренду майна підприємства – ред.) не оприбутковувати. Гроші вона передала директору.

Однак Первомайський міськрайонний суд не побачив факту привласнення коштів в отриманні грошей за оренду. Сергія Музику виправдали. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір