Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Скандальна закупівля генераторів на Кіровоградщині: Суд не відсторонив начальницю відділу освіти

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області продовжив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту начальниці відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради. Водночас суд не задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення жінки від посади.

Про це йдеться в ухвалі суду від 15 серпня.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, посадовиці інкримінують зловживання владою при закупівлі 14 генераторів восени 2022 року на суму 1,4 млн грн. Як твердить слідство, жінка змовилася з представниками ТОВ «БК Левітан» з метою отримання неправомірної вигоди.

Нібито за її дорученням працівники відділу освіти з представниками цього підприємства дослідили для яких освітніх закладів треба купити генератори. Надалі виписали тендерні вимоги спеціально під вказану фірму й уклали з нею угоду. При цьому відмовили в участі у закупівлі іншому підприємству, яке пропонувало дещо нижчу ціну, адже його документація не підійшла.

Також слідство з’ясувало, що ТОВ «БК Левітан» поставило генератори за завищеними цінами. За даними судово-економічної експертизи, збитки бюджету через це склали 607,5 тис. грн. Крім цього, відділ освіти прийняв два генератори, не передбачені угодою та заплатив за них 215,2 тис. грн.

Крім цього посадовиці інкримінують підроблення листа від профільного держпідприємства щодо обґрунтування закупівлі. Виявилося, що підприємство не надсилало такого листа.

Згідно з ухвалою суду, жінці продовжили нічний домашній арешт до 15 жовтня. Вона не може покидати житло з 22.00 до 6.00 год окрім часу, коли треба перейти в укриття під час тривоги. Клопотання прокурора про відсторонення керівниці від посади суд не задовольнив, хоча під час попередніх клопотань підтримував такий захід.

Водночас з ухвал по справі відомо, що міський голова Знам’янки розпорядився обмежити службові повноваження начальниці відділу освіти, обмеживши виконання нею організаційно-розпорядчих функцій.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «БК Левітан» зареєстроване 2018 року у Знам’янці. Його засновниця – Олена Михайлівна Корж. У публічних закупівлях фірма підписала 158 договорів на 24,5 млн грн. З них 50 – саме з відділом освіти Знам’янської міськради.

Відділ освіти, за інформацією з Youcontrol очолює Людмила Анатоліївна Клименко.   Читайте також: На Кіровоградщині замовили ремонт мосту за 60 мільйонів: учасники скаржились на дискримінацію

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір