Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Донецький регіонал «сховався» за другом: чоловік нардепки ремонтує укриття в Одесі

Управління з майнових справ Одеської обласної ради вдруге підписало угоду з капремонту укриття КП «Видавництво Чорномор’я». Більш ніж 4 мільйони гривень доплатять фірмі ТОВ «А-ПРО-ГРУП». Редакція «Антикорупційного виміру» ще в грудні минулого року зʼясувала, що ця «новонароджена» компанія належить чоловікові депутатки ВРУ від партії «Слуга Народу». Наразі фірму переписано на іншу особу. Але новий власник – давній знайомий і партнер попереднього.

В грудні минулого року «Антикорупційний вимір» виявив, що Управління майнових справ Одеської облради без тендеру віддало два контракти з капремонту укриттів  новоствореній фірмі ТОВ «А-ПРО-ГРУП». Одним з обʼєктів, де ремонтували захисну споруду, була будівля Одеського обласного комунального підприємства «Видавництво Чорномор’я», розташованого за на площі Бориса Дерев’янка в Одесі. 

Сума договору тоді склала 10,17 млн грн. Але 18 серпня чиновники підписали з фірмою додаткову угоду, якою вартість ремонту було зменшено до 6,72 мільйона гривень. Мотивували якимось розпорядженням голови ОВА №477/А-2023 від 17 липня 2023 року.

І хоча сума була знижена, одразу після цього на Prozorro зʼявилась нова закупівля щодо ремонту укриття «Видавництва Чорномор’я».Підрядник лишився той самий, а от вартість робіт трохи зросла.

Щодо підрядника – нагадаємо, що «А-ПРО-ГРУП» створена у жовтні 2022 року в Києві. Директором в ній значиться такий собі Мамука Месхі з окупованої Донеччини. ЗМІ пов’язують його з Ніною Бондаренко, яка «засвітилася» в розслідуванні «Insider» про пригоди Павла Губарєва. 

Мамука Месхі також згадується у минулорічному розслідуванні про тендерні махінації компаній з оточення нардепа від ОПЗЖ Максима Єфімова. 

Створив фірму Григорій Рєпін – чоловік депутатки Верховної ради від «Слуг Народу» Елли Рєпіної. У часи Януковича бізнесмен був депутатом Донецької облради та володів шахтою «Похила» в місті Чистякове (раніше Торез). Наразі у нього є компанії, зареєстровані в Донецьку, Києві, Запоріжжі, Одесі та Севастополі. Одна з його фірм у 2021 році попалася на незаконному видобутку вугілля на Донбасі.

Однак наразі власником «А-ПРО-ГРУП» вказано вже не Григорія Рєпіна. Ним став Анатолій Білоус. І це мало б навести на думку, що фірма більше не має відношення до чоловіка депутатки. Але «прикриття» легко руйнується незмінністю керівника Мамуки Месхі і спільним бізнесом Анатолія Білоуса з Григорієм Рєпіним. 

Річ у тому, що Мамука Месхі керує  не одним цим бізнесом регіонала. Та й з Анатолієм Білоусом вони не перший рік є бізнес-партнерами. Їх обʼєднує компанія «Схід Карбон ЛТД». Тож зміна власників виглядає більше як спроба «замести сліди», що є досить підозрілим. На додачу сумарно ремонт обійдеться бюджету тепер понад 10,72 мільйона гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір