Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Копієчка до копієчки: фірма миколаївського депутата Шульгача отримала черговий підряд на ремонт за бюджетні кошти

Без проведення відкритих торгів миколаївський департамент житлово-комунального господарства уклав угоду на проведення капремонту внутрішньоквартального проїзду на вулиці Потьомкінській. Підряд отримала компанія депутата Миколаївської обласної ради Сергія Шульгача «Миколаївмагістраль».

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Сума угоди склала майже 770 тис. грн. Примітно, що підрядник ПП «Миколаївмагістраль», яке зареєстроване менш як два роки тому – у грудні 2021 року, регулярно укладає договори за бюджетні кошти. 

Так, за 2022-2023 рр. компанія «Миколаївмагістраль» отримала підрядів на загальну суму майже 830 млн грн. При цьому статутний капітал ПП складає всього дві тисячі грн. 

Скріншот YouControl

Можливо, секрет успіху миколаївського підприємства прихований у тому, що воно належить ексдепутату Миколаївської міської ради та чинному депутату обласної ради Сергію Шульгачу.

Варто зазначити, що Шульгач намагався ввійти в політику ще з 2006 року. Тоді він балотувався від політсили президента-втікача Віктора Януковича «Партії регіонів». Але вперше його обрали миколаївським депутатом лише у 2015 році. Тоді він представляв партію «Наш край», одним з «облич» якої був проросійський одеський нардеп Антон Кіссе. 

У 2019-му Сергія Шульгача обрали до Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція», яку пов’язують з ексрадником мера Дніпра Геннадієм Корбаном. За рейтингом порталу «Чесно», Шульгач є одним з найбільших власників нерухомості серед місцевих депутатів.

ПП «Миколаївмагістраль» офіційно належить подружжю Шульгачів. Оксана Шульгач також балотувалась до Миколаївської обласної ради від партії Юлії Тимошенко «Батьківщина». Але не пройшла.  

Скріншот YouControl

Шульгачі є бенефіціарами низки компаній. Одна з них ТОВ «Миколаївтранспорт плюс» також отримувала бюджетні підряди. Так, у 2010-2011 рр., за даними аналітичної системи YouControl, компанія підписала угоди на загальну суму 4,5 млн бюджетних грн.  

Читайте такожЧиновники з Южного замовляють план розвитку територій за 15,5 мільйона

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір